KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 12.03.2020

kategorija: Koronavirus

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa uvaja Občina Vipava v svojih prostorih preventivne ukrepe, ki bodo veljali do preklica.
Občankam in občanom svetujemo, da čim več opravkov uredijo preko telefona 05 36 43 410 ali elektronske pošte obcina@vipava.si.

OBVESTILO – Uvedba preventivnih ukrepov v prostorih Občine Vipava

 

O B V E S T I L O

 

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa uvaja Občina Vipava v svojih prostorih preventivne ukrepe, ki bodo veljali do preklica.

 

Občankam in občanom svetujemo, da čim več opravkov uredijo preko telefona 05 36 43 410 ali elektronske pošte obcina@vipava.si

 

Za obiskovalce prostorov na naslovu Vipava, Glavni trg 15, je obvezno razkuževanje rok – razkužila so pripravljena na vhodu v objekt.

Ob tem pa pričnejo v četrtek, 12. marca, veljati še naslednji ukrepi:

  • stranke lahko v stavbo Občine Vipava, Glavni trg 15, prihajajo le v času uradnih ur, torej ob ponedeljkih od 8.30 do 11.30 in od 13.30 do 15.30, ob sredah od 8.30 do 11.30 in od 13.30 do 16.30 ter ob petkih od 8.30 do 11.30, v preostalem delovnem času bo stavba za stranke zaprta;
  • stranke vse svoje opravke uredijo v sprejemni pisarni in ne hodijo prosto po oddelkih – po potrebi bodo zaposleni v sprejemni pisarni poklicali želene sodelavce k stranki na hodnik.

Poskrbljeno bo, da bodo v naprej dogovorjeni sestanki potekali v ustreznih, dobro prezračenih in večjih prostorih, tako da bo razdalja med udeleženci takšnih srečanj ustrezna.

Preventivni ukrepi, ki bodo do preklica veljali za javne stavbe Občine Vipava, so vzpostavljeni z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa. Virus se izredno hitro širi, zato svetujemo občankam in občanom, da se striktno držijo navodil stroke, ne hodijo v prostore, kjer se zadržuje več ljudi, v primeru znakov okužbe pa naj najprej pokličejo svojega osebnega zdravnika, ki bo odredil nadaljnje ukrepanje. 

 

Občina Vipava