Na vsebino
Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 4

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 16.03.2020

kategorija: Koronavirus

 

Obvestilo Lekarne Ajdovščina o storitvah

 

Lekarna Ajdovščina obvešča, da se dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni na podlagi odredbe Ministrstva za zdravje omeji izdajanje zdravil.

Z novo odredbo ministrstva lahko lekarna izda zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje največ enega meseca. Omejitev je tudi pri izdajanju zdravil brez recepta, in sicer v količini enega pakiranja na osebo.

Lekarna Vipava posluje po veljavnem urniku, s posamičnim vstopanjem strank.

V času trajanja epidemije imata lekarni v Ajdovščini prilagojen način poslovanja tako, da tudi v rednem delovnem času poslujeta preko okenca za izvajanje dežurstev. V nedeljo, 15. marca, je dežurna Lekarna Sonček v dopoldanskem času od 9. do 12. ure in zvečer od 17.30 do 20.30.

Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. Sicer pa vse obiskovalce prosimo, da odgovorno, z vsemi higienskimi priporočili, pristopajo do lekarniških storitev, predvsem pa z veliko mero strpnosti in potrpežljivosti.