Na vsebino
Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 9

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 16.03.2020

kategorija: Koronavirus

 

Prepoved uporabe vseh javnih otroških igrišč in zunanjih športnih igrišč

 

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite občine Vipava je s sklepom podal nove ukrepe v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa:

  • s 15. marcem se na območju občine Vipava zapre vsa javna otroška igrišča in zunanja športna igrišča (vključno s fitnesi na prostem, work-out parki, skate parki ipd).

Sklep stopi v veljavo takoj.

Občanke in občane ponovno naprošamo, da se držijo vseh navodil pristojnih služb!

 

Ministrstvo za zdravje je že večkrat poudarilo, da se okužba prenaša tudi preko površin in da so eni glavnih prenašalcev do starejših otroci in mlajša populacija.

Igrala na zunanjih površinah so zato ena najbolj izpostavljenih za prenos okužbe, česar se starši še ne zavedajo dovolj dobro, prav tako je nevarnost okužbe tudi ob stiku na športnih igriščih.

Prekinitev aktivnosti se priporoča tudi vsem, ki še vedno izvajajo skupinsko rekreacijo in ne spoštujejo priporočene varnostne razdalje.