Na vsebino
Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 14

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 17.03.2020

kategorija: Koronavirus

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vzpostavlja dežurno službo za čas trajanja epidemije

Zaradi spoprijemanja s posledicami širjenja novega koronavirusa covid-19 in obveščanja zainteresirane javnosti je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vzpostavilo nujni klicni center in predal za elektronsko pošto.

Vsled vse strožjih omejitev socialnih stikov in omejevanja gibanja prebivalcev Slovenije, ki so namenjeni preprečevanju širjenja novega koronavirusa, je MKGP za odgovore na vprašanja vseh deležnikov s področja resorja delovanja ministrstva vzpostavil dežurni klicni center. V dežurnem klicnem centru bomo posredovali informacije o stanju živil na slovenskem trgu, informacije, vezane na izvajanje kmetijske dejavnosti, veterinarske storitve in druge aktivnosti, ki se zaradi omejitev in ukrepov, ki so nastale kot posledica epidemije, izvajajo ali posegajo v ustaljene postopke ministrstvo in organov v sestavi.

Klicni center je javnosti dosegljiv od danes od 18. ure naprej na kontaktni številki 040 390 016. Dežurni operaterji, ki bodo na vprašanja klicateljev poskušali odgovoriti v najkrajšem možnem času, pa bodo na razpolago 24 ur vse dni v tednu. Ker se pričakuje večji naval klicev, je MKGP vzpostavilo tudi predal za elektronsko pošto cz.mkgp@gov.si, ki bo opravljal enako funkcijo kot klicni center, sicer pa bo začel delovati z jutrišnjim dnem. 

Odgovorna institucija: