Na vsebino
Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 14

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 21.10.2020

kategorija: Koronavirus

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa uvaja Občina Vipava v svojih prostorih preventivne ukrepe, ki bodo veljali do preklica.
Občanke in občane naprošamo, da VSE OPRAVKE uredijo preko telefona 05 36 43 410 ali elektronske pošte obcina@vipava.si.

 

O B V E S T I L O

 

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa uvaja Občina Vipava v svojih prostorih preventivne ukrepe, ki bodo veljali do preklica.

  • Občina je za stranke zaprta (zaklenjena), sestankov s strankami se ne izvaja; komunikacija samo telefonsko oziroma po navadni in elektronski pošti.

Občanke in občane naprošamo, da VSE OPRAVKE uredijo preko telefona 05 36 43 410 ali elektronske pošte obcina@vipava.si

Preventivni ukrepi, ki bodo do preklica veljali za javne stavbe Občine Vipava, so vzpostavljeni z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa. Virus se izredno hitro širi, zato svetujemo občankam in občanom, da se striktno držijo navodil stroke, ne hodijo v prostore, kjer se zadržuje več ljudi, v primeru znakov okužbe pa naj najprej pokličejo svojega osebnega zdravnika, ki bo odredil nadaljnje ukrepanje. 

 

Občina Vipava