Na vsebino
Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 5

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 06.11.2020

kategorija: Koronavirus

 

Zaključek cepljenja proti gripi 2020

 

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo celotno dobavljeno količino cepiv proti gripi, porabili oziroma določeno manjšo količino, v skladu z navodilom Ministrstva za zdravje (z dne 4.11.2020) rezervirali izključno za cepljenje najranljivejših pacientov, ki ga bomo izvedli v naslednjih dneh v ambulantah.

V Zdravstvenem domu Ajdovščina smo za izvedbo letošnjega cepljenja pravočasno zagotovili bistveno večjo količino odmerkov cepiva kot smo ga porabili lani (lani nekaj manj kot 1.800 kos, letos 3.100 kos) in obenem službo, ki je na ravni države odgovorna za dobavo cepiv že pred začetkom sezone cepljenja obvestili, da bomo v primeru večjega povpraševanja, naročili oz. prosili za dodatne količine cepiva. Ob tem naj opozorimo, da smo naročili in prejeli največjo možno količino cepiv, ki jo lahko naenkrat hranimo v kontroliranih skladiščnih pogojih.

Zaradi težav z dobavo bistveno večjih količin cepiv (na ravni države), smo vas 30.10.2020 preko več medijev (časopis Latnik, spletne strani Zdravstvenega doma Ajdovščina, Občine Ajdovščina, Občine Vipava, Lokalne Ajdovščina) obvestili, da bo to vplivalo na predviden obseg cepljenj in vas obenem prosili, da pred nameravano udeležbo na cepljenju, pokličete na dežurno telefonsko številko, kjer ste lahko dobili informacijo o preostalih dveh terminih cepljenja na lokaciji Doma krajanov Cesta in Gasilskega doma Vipava.

Na osnovi zadnjih informacij, tudi navedenega dopisa Ministrstva, ugotavljamo, da dodatnih količin cepiva s strani države, verjetno ne bomo prejeli, in vam zato sporočamo, da bomo s 7.11.2020, letošnje javno organizirano cepljenje zaključili.

V primeru kakršnih koli sprememb vas bomo obvestili preko lokalnih medijev oz. spletnih strani.

Hvala za razumevanje in pazite na svoje zdravje.

 

Zdravstveni dom Ajdovščina

I: www.zd-ajdovscina.si