Na vsebino
Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 4

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 30.12.2020

kategorija: Koronavirus

 

Obvestilo o cepljenju proti Sars-Cov-2

 

Spoštovani,

zadnje dni je v javnih medijih veliko govora o cepljenju proti virusu Sars-Cov-2, zato številni kličete v naše ambulante z vprašanji kdaj in kako bo cepljenje potekalo ter kako se prijavite.

Cepivo bo v Slovenijo prihajalo postopoma. V januarju in februarju bodo najbrž vsi odmerki porabljeni za cepljenje stanovalcev in zaposlenih v domovih za ostarele in za zdravstvene delavce, ki so stalno izpostavljeni možnosti okužbe. Šele v drugi polovici februarja oziroma v marcu bo cepivo verjetno na voljo tudi za ostale prebivalce.

V Zdravstvene domu Ajdovščina smo se odločili, da bomo v prvem tednu po praznikih, na naši in lokalnih spletnih straneh objavili telefonsko številko, na katero se boste lahko prijavili za cepljenje, ter informacijo o predvidenem začetku in poteku cepljenj. Kot rečeno se bodo ta verjetno začela šele v marcu.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila spletnih straneh in da z vprašanji o cepljenju ne obremenjujete sodelavcev v ambulantah.

Hvala za vaše razumevanje in ostanite zdravi.

 

Egon Stopar

Direktor ZD Ajdovščina

 

Zdravstveni dom Ajdovščina

I: www.zd-ajdovscina.si