Na vsebino
Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 2

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 15.01.2021

kategorija: Koronavirus

 

POMEMBNI OBVESTILI – TESTIRANJE IN CEPLJENJE

 

  1. PROSTOVOLJNO IN BREZPLAČNO TESTIRANJE S HITRIMI ANTIGENSKIMI TESTI (HAGT)

Sporočamo vam, da se bodo od 18.1.2021 dalje, testiranja na virus SARS-Cov-2 s HAGT izvajala od ponedeljka do petka, med 12. in 14. uro, na isti lokaciji, torej v Domu krajanov Ajdovščina (naslov Prešernova 26).

Testiranja bodo organizirana za občane občin Ajdovščina in Vipava.

Na testiranje dostopajte s parkirišča pred starim mlinom, skozi polkrožni vhod, izstopajte pa skozi podhod pri trgovini Manufaktura.

Testiranje s HAGT je namenjeno tistim, ki veste ali domnevate, da ste bili v zadnjih dneh v rizičnem kontaktu z okuženo osebo. Pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, za potrebe obveščanja o rezultatu testa pa bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.

Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko.

O rezultatu testiranja boste obveščeni še isti dan z SMS.

Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste lahko že čez dve uri pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužbe.

 

    CEPLJENJE PROTI VIRUSU SARS-COV-2

Sporočamo vam, da bomo zaradi določene negotovosti pri dobavi cepiv, morali temu dejstvu prilagajati organizacijo cepljenj. To pomeni, da obstaja možnost, da bomo morali cepljenja izvajati ob različnih dnevih, predvidoma bodo lahko to torki, srede, četrtki ali petki, dopoldne ali popoldne.

Seveda se bomo trudili, da boste o terminu cepljenja obveščeni najmanj dva dni prej. Torej, če bo vaš termin cepljenja v sredo dopoldne, boste SMS obvestilo prejeli najkasneje v ponedeljek popoldne. Če bo kakšna dodatna težava, vas bomo obvestili po telefonu.

Vse, ki ste se prijavili za cepljenje, zato prosimo, da ste stalno pozorni na prejeta SMS obvestila.

V kolikor se cepljenja, iz opravičljivih razlogov, ne boste mogli udeležiti, nam to čim prej sporočite na telefonsko številko 051 656 831.

V primeru morebitnih vprašanj ali pripomb vas prosimo, da s tem ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah, temveč nam jih pošljite na elektronski naslov cepljenje@zd-ajdovscina.si, e-sporočilo pa naslovite »Cepljenje – pojasnilo«.

Na tem elektronskem naslovu še naprej sprejemamo tudi prijave za cepljenje. To sporočilo naslovite »Cepljenje – prijava«, v sporočilo pa napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika v ZD Ajdovščina« . V enem sporočilu lahko prijavite več oseb.

Na cepljenje se še vedno lahko prijavite tudi preko telefonske številke 051 656 831, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika.

Prosimo vas, da redno spremljate obvestila na naši (www.zd-ajdovscina.si) in lokalnih spletnih straneh ter da z vprašanji o testiranjih s hitrimi testi in o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

 

Hvala za vaše razumevanje in sodelovanje. Ostanite zdravi!

Ekipa Zdravstvenega doma Ajdovščina