Na vsebino
Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 4

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 08.03.2021

kategorija: Koronavirus

Obvestilo o dodatnem množičnem hitrem testiranju na SARS-CoV-2

 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo na pobudo občinskih štabov Civilne zaščite v Ajdovščini in Vipavi v tem tednu v Ajdovščini in Vipavi izvajala dodatno hitro testiranje na več lokacijah. Poleg že obstoječega hitrega testiranja, ki ga izvaja Zdravstveni dom Ajdovščina, bo v četrtek, petek in soboto mogoče test opraviti na še dodatnih mestih. Primarno je testiranje, ki ga bodo izvedle državne enote Civilne zaščite, namenjeno zaposlenim v domačih podjetjih, na voljo pa bo tudi za splošno populacijo.

Zdravstveni dom Ajdovščina v tednu od 8. 3. do 12. 3. izvaja hitro testiranje po načrtovanem urniku in na dveh obstoječih lokacijah, v Ajdovščini v Mladinskem centru v Palah ter v Vipavi v Kulturnem domu. Novost testiranja v tem tednu je ta, da bo ob ponedeljkih in četrtkih testiranje posebej razdeljeno za gospodarstvenike in za splošno populacijo. Več informacij o poteku in terminih dobite na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina.

Z namenom preventivnega preprečevanja širjenja virusa in zgodnjega odkrivanja okužb pa sta štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava na državni štab naslovila prošnjo po dodatnih hitrih testih za zagotavljanje čim večjega testiranja. Dodatno testiranje bo namenjeno predvsem domačim podjetjem, ki se soočajo s težavami pri organizaciji testiranja svojih zaposlenih. Testiranje, ki ga bodo na našem območju izvajale državne enote Civilne zaščite, bo potekalo v navedenih terminih na štirih lokacijah

  • v četrtek, 11. 3. 2021 od 11. do 16. ure v industrijski coni v Batujah  
  • v petek, 12. 3. 2021 od 10. do 17. ure za gasilskim domom v Ajdovščini (parkirišče Fructal)
  • v soboto, 13. 3. 2021 od 9. do 12. ure pred gasilskim domom PGD Col na Colu
  • v soboto, 13. 3. 2021 od 13. do 17. ure pred gasilskim domom PGD Vipava v Vipavi

V četrtek in petek je dodatno hitro testiranje namenjeno zaposlenim v domačih podjetjih. Zaradi lažjega organiziranja naprošamo vsa zainteresirana podjetja, da do srede, 10. 3. 2021, na elektronski naslov: cz@ajdovscina.si sporočite število zaposlenih, ki se bodo udeležili testiranja. Na podlagi poslanih podatkov bo oblikovan razpored testiranj, o katerem boste obveščeni po elektronski pošti. V soboto je testiranje namenjeno splošni populaciji in predhodno naročanje ni potrebno.

Vse večja pojavnost sevov in velika razpršenost gospodarske dejavnosti je zagotovo razlog, da se z dodatnim testiranjem preventivno omeji morebitne okužbe. Prosimo, da na hitro testiranje s seboj prinesete zdravstveno izkaznico, o rezultatih testa boste obveščeni z SMS sporočilom. Na območju Slovenije velja kot dokazilo o opravljenem testiranju prejeto SMS sporočilo. Pisna potrdila o rezultatih testa se s tovrstnim testiranjem ne bodo izdajala.

 

Občina Vipava

Civilna zaščita