Na vsebino
Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 17

KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

Glavno vodilo in en izmed najpomembnejših ukrepov je SAMOIZOLACIJA – izogibanje stikov z drugimi!

Priporočljivi so preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.).

POMEMBNO: V primeru pojava bolezenskih znakov pokličite osebnega zdravnika ali zdravstveno službo.

Občina Vipava sledi navodilom in priporočilom strokovnih služb in bo temu tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje in Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivnimi ukrepi v primeru znakov okužbe s koronaviruson ter splošna navodila o samozaščitnem ravnanju.

Koronavirus (SARS-CoV-2):   Ključne informacije   /   Pogosta vprašanja in odgovori   /   Statistika

Dodatne informacije:

- Zdravstveni dom Ajdovščina / Zdrastvena postaja Vipava

- Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

- Ministrstvo za zdravje

- Koronavirus - Pomembne informacije in ukrepi Vlade RS

- COVID-19 Sledilnik

 

KORONAVIRUS – Obvestila

 

datum: 14.06.2021

kategorija: Koronavirus

 

CEPLJENJE PROTI COVID-19 BREZ NAROČANJA - CEPIVO ASTRAZENECA

 

Spoštovani,

sporočamo vam, da bomo v sredo, 16.6.2021, med 17.00 in 19.00, v prostorih Zdravstvenega doma Ajdovščina, za vse, ki imate osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Ajdovščina ter za vse občane občin Ajdovščina in Vipava, izvajali cepljenje proti COVID-19, s cepivom AstraZeneca.

Za cepljenje ni potrebno predhodno naročilo. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in zdravstvenemu delavcu na vhodu povejte, da ste prišli na cepljenje s cepivom AstraZeneca.

Trenutno imamo na zalogi 200 odmerkov tega cepiva. Če bo interes večji od zaloge, bomo zagotovili dodatne količine cepiva in tak način cepljenja izvedli tudi v naslednjem tednu. Cepljenje z drugim odmerkom bomo predvidoma izvajali 4 tedne (najkasneje pa 12 tednov) po prejemu prvega odmerka.  

Ekipa Cepilnega centra ZD Ajdovščina