Javni natečaj za Vipavsko vinsko kraljico 2011

datum: 23.08.2011

kategorija: Razpisi, pozivi, naznanila

Javni natečaj za Vipavsko vinsko kraljico 2011

Center za razvoj podeželja in turizma TRG Vipava, v sodelovanju z Vipavsko vinsko cesto in organizatorjem Vipavske trgatve, Turističnim društvom Lanthieri, razpisuje »javni natečaj Vipavska vinska kraljica 2011«.


1. Vipavska vinska kraljica je predstavnica Vipavskega vinorodnega okoliša in predstavlja ter promovira Vipavsko vinsko cesto in Vipavsko dolino z njenimi kulturnimi in naravnimi znamenitostmi. S svojo pojavnostjo simbolizira kulturo Vipavskega vinogradništva in vinarstva, ter pridobiva nove prijatelje vina z namenom dvigovanja vinske kulture.

2. Vipavska vinska kraljica se izbere na osnovi javnega natečaja, katerega razpiše nosilec projekta TRG Vipava. Kandidatka mora osebno, po pošti ali po elektronski pošti posredovati naslednje podatke:
- ime in priimek,
- stalni naslov,
- rojstne podatke,
- kratek življenjepis in
- fotografijo.

3. Vipavska vinska kraljica lahko postane gospa ali gospodična med 18. in 30. letom starosti s stalnim prebivališčem v Vipavski dolini.

4. Nosilec projekta imenuje posebno petčlansko komisijo, ki na osnovi prijav izvede preverjanje znanja med kandidatkami in izbere Vipavsko vinsko kraljico.

5. Za izbor se pripravi vprašalnik, ki obsega vprašanja s področja:
- splošnega znanja,
- znanja s področja vinogradništva in vinarstva, s poudarkom na vinih iz Vipavske doline in
- znanja s področja strežbe vina.
Oceni se tudi način javnega nastopanja ter praktično postrežbo vina.

6. Nosilec projekta obvesti vse kandidatke o rezultatu izbora.

7. Kronanje Vipavske vinske kraljice bo na prireditvi Vipavska trgatev 11. 9. 2011.


Prijave je potrebno dostaviti do 26. avgusta 2011, osebno ali po pošti na naslov: TRG Vipava, Glavni trg 1, 5271 Vipava, oziroma na .