Na vsebino
Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 5

Objavljen je javni razpis za priznanja in diplome inovacijam v Goriški regiji za leto 2016

datum: 15.02.2016

kategorija: Sporočilo za javnost

Objavljen je javni razpis za priznanja in diplome inovacijam v Goriški regiji za leto 2016Spoštovane podjetnice in podjetniki,

obveščamo vas, da smo 12. 2. 2016 objavili Razpis za inovacije GZS Območne zbornice za severno Primorsko, Nova Gorica. Rok za prijave je 31. 3. 2016.

Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za severno Primorsko, Nova Gorica tokrat v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter s SPIRIT, Javno agencijo, nadaljuje s projektom Podelitve priznanj in diplom inovacijam v regiji. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Pravico do prijave na razpis imajo vse gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike z območja GZS Območne zbornice za severno Primorsko, Nova Gorica.

Inovacije so definirane v skladu s pravili OECD in pomeni proces spreminjanja zamisli v izdelek, postopek ali storitev oziroma proces preoblikovanja ustvarjalnosti v dobiček;
• zajemajo lahko nove izdelke, postopke in storitve ter bistveno izboljšane izdelke,postopke in storitve.
• Inovacija je uvedena, ko se pojavi na trgu (inovacija izdelka, storitve) ali uporabi v okviru postopka (inovacija postopka). Izdelek, storitev ali postopek morajo biti novi ali bistveno izboljšani za podjetje, ni pa nujno, da so novi na trgu;
• inovacije vključujejo vrsto znanstvenih, tehnoloških, organizacijskih, finančnih in gospodarskih aktivnosti;
• inovacija temelji na rezultatih novega tehnološkega razvoja, novih kombinacij že obstoječih tehnologij ali uporabi drugega znanja, ki ga je pridobilo podjetje.

Predlagatelji lahko v letu 2016 prijavijo inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oz. prvič uporabljena v proizvodnem/poslovnem procesu v obdobju 1. 1. 2014 do 31. 3. 2016.

Predlagatelji lahko prijavijo naslednje kategorije inovacij:
• Produktne inovacije (Proizvod ali storitev, ki je nov ali bistveno izboljšan. Vključuje znatne izboljšave tehničnih specifikacij, sestavnih delov in materialov, programske opreme v izdelku, prijaznost do uporabnika ali druge funkcionalne značilnosti)
• Procesne inovacije (Nov ali bistveno izboljšan proizvodni proces oz. postopek. To vključuje pomembne spremembe v tehniki, opremi in / ali programski opremi).
• Trženjske inovacije (Nov način trženja, ki vključuje pomembne spremembe v oblikovanju proizvoda ali embalaže, promocijske predstavitve, promocijo izdelkov ali cen).
• Organizacijske inovacije (Nove organizacijske metode v poslovnih praksah, v organizaciji delovnega mesta ali pri zunanjih odnosih).

V letu 2016 razpisujemo inovacijski izziv, ki ga rešujejo zgoraj opisane kategorije inovacij: inovacije s področja digitalizacije.

Celotna vsebina javnega razpisa je dostopna na: https://www.gzs.si/oz_za_severno_primorsko/Vsebina/Inovacije

Vabljeni k prijavi in kandidiranju!


GZS OZ za severno Primorsko Nova Gorica
T 05 330 60 30