Na vsebino
Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 10

Zdravstveno letovanje za otroke in šolarje v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS

datum: 16.05.2016

kategorija: Sporočilo za javnost

 

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OB MORJU

 

Rdeči križ Ajdovščina bo tudi letos organiziral zdravstveno letovanje za otroke in šolarje od 3. do 10. julija 2016 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS.

Otroci bodo nastanjeni v mladinskem domu. Imeli bodo zagotovljeno bivanje, polni penzion z dvema malicama in napitki med obroki, 24 urno spremstvo vzgojitelja in 24 urno zdravstveno pomoč. Skrbniki bodo zanje pripravili bogat animacijski in zabavni program. Otroci bodo lahko plavali v morju in notranjem bazenu hotela Arija ali v zunanjem bazenu z morsko vodo. Neplavalci se bodo udeležili plavalnega tečaja. Poleg plavanja jim bodo na voljo različne druge športne aktivnosti, ki se bodo odvijale na morju (kajaki) ali na športnih površinah in igriščih (košarka, nogomet, odbojka, štafetne igre, med dvema ognjema, igrala). Skozi cel teden bodo lahko sodelovali na različnih ustvarjalnih delavnicah, vključili se bodo lahko v različne socialne in družabne igre oz. sodelovali v lovu na skriti zaklad ali se udeležili piknika. Na naravoslovnih delavnicah bodo spoznali živalstvo in rastlinstvo ob morju, naravne znamenitosti Debelega rtiča, tipične lokalne pridelke in bogato zgodovino. Z ladjico se bodo odpravili na izlet v Koper, kjer si bodo ogledali staro mestno jedro. Večeri bodo tematski in razposajeni: obiskali bodo lunapark v Ankaranu, uživali v nočnem kopanju, plesu z vodenimi koreografijami, kino večeru in še bi lahko naštevali. Verjamemo, da se bodo z letovanja ob morju vrnili zadovoljni, spočiti in polni vtisov ter da bo znatno pripomoglo k izboljšanju njihovega zdravja.

Zdravstveno letovanje je za otroke in šolarje brezplačno, če povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta. Če povprečni mesečni dohodek presega 30% neto povprečne mesečne plače vseh zaposlenih v RS preteklega leta, znaša prispevek za letovanje 30 evrov.

Letovanje subvencionira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Za uveljavitev subvencije ZZZS potrebujejo otroci potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju. Poleg ZZZS letovanje subvencioniramo še Občini Ajdovščina in Vipava ter RKS - OZ Ajdovščina.

Do zdravstvenega letovanja so opravičeni otroci in šolarji stari od dopolnjenega 5.  do dopolnjenega 19. leta, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva in več zapisov  v času od preteklega razpisa – 31.12.2014) ali so bili pogosteje  bolni (dva in več zapisov  v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – 31.12.2014 ).

Za kakršna koli vprašanja smo vam vedno na voljo na telefonski številki 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma nam lahko pišete na ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Lepo vabljeni!

 

Rdeči križ Ajdovščina

Stritarjeva 1 a/ p.p. 19,

5270 Ajdovščina

tel.: 05 366 4930, 051 430 722

fax: 05 366 4931

ajdovscina.ozrk@ozrks.si

www.ajdovscina.ozrk.si