Na vsebino
Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 2

Informacija o uvedbi novega sistema opravljanja dimnikarskih storitev

datum: 22.11.2016

kategorija: Sporočilo za javnost

 

 

Informacija o uvedbi novega sistema opravljanja dimnikarskih storitev

Na seji Državnega zbora je bil v torek, 25. oktobra 2016, sprejet predlog Zakona o dimnikarskih storitvah, ki so ga pripravili na Ministrstvu za okolje in prostor.

Obstoječi koncesijski sistem ostaja v veljavi do konca letošnjega leta. Po mnenju ministrstva je potrebno opravljanje dimnikarskih storitev zaradi zagotavljanja ciljev, kot so varstvo okolja, varstvo zdravja in premoženja ljudi, požarna varnost in energetska učinkovitost malih kurilnih naprav, regulirati tudi v prihodnje, zaradi česar je bil pripravljen Zakon o dimnikarskih storitvah, ki s 1. januarjem 2017 uvaja licenčni sistem. 

Z namenom seznanitve uporabnikov o uvedbi novega sistema in bistvenih novostih, ki jih Zakon o dimnikarskih storitvah prinaša, so na ministrstvu pripravili kratko informacijo, ki jo najdete v priponki na tej povezavi.