Vipavska dolina je prejela srebrni znak Slovenia green destination

datum: 12.04.2017

kategorija: Sporočilo za javnost

 

Občini Ajdovščina in Vipava sta se v letu 2016 kot destinacija Vipavska dolina skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST). Vipavska dolina kot turistična destinacija je bila sedaj, v skladu z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, ocenjena s srebrnim znakom SLOVENIA GREEN DESTINATION.  

Zelena shema je sistem, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogoča primerjavo z drugimi zelenimi destinacijami po svetu in hkrati dodaja nacionalni značaj, ki omogoča lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu.

Glavni pristopni dokument k projektu je listina Zelena politika slovenskega turizma, ki sta jo župana Tadej Beočanin in Ivan Princes podpisala 13.maja 2016 v Ajdovščini. Tekom leta 2016 so se nato izvedle še vse ostale aktivnosti zbiranja podatkov ter priprave končnih poročil, na podlagi katerih je bila destinacija Vipavska dolina ocenjena s srebrnim znakom Slovenia Green Destination.

Zelena shema slovenskega turizma do danes združuje že 20 destinacij, z zlatim znakom se doslej ponaša zgolj Ljubljana, 13 destinacije (med njimi tudi Vipavska dolina) je prejelo srebni znak, preostale pa bronast.

 

SLO_destination_silver