Na vsebino
Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 8

Vipavska dolina je prejela srebrni znak Slovenia green destination

datum: 12.04.2017

kategorija: Sporočilo za javnost

 

Občini Ajdovščina in Vipava sta se v letu 2016 kot destinacija Vipavska dolina skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST). Vipavska dolina kot turistična destinacija je bila sedaj, v skladu z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, ocenjena s srebrnim znakom SLOVENIA GREEN DESTINATION.  

Zelena shema je sistem, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogoča primerjavo z drugimi zelenimi destinacijami po svetu in hkrati dodaja nacionalni značaj, ki omogoča lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu.

Glavni pristopni dokument k projektu je listina Zelena politika slovenskega turizma, ki sta jo župana Tadej Beočanin in Ivan Princes podpisala 13.maja 2016 v Ajdovščini. Tekom leta 2016 so se nato izvedle še vse ostale aktivnosti zbiranja podatkov ter priprave končnih poročil, na podlagi katerih je bila destinacija Vipavska dolina ocenjena s srebrnim znakom Slovenia Green Destination.

Zelena shema slovenskega turizma do danes združuje že 20 destinacij, z zlatim znakom se doslej ponaša zgolj Ljubljana, 13 destinacije (med njimi tudi Vipavska dolina) je prejelo srebni znak, preostale pa bronast.

 

SLO_destination_silver