Na vsebino
Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 14

SPOROČILO ZA JAVNOST - Poziv občanom, oškodovancem po pozebi 2017, za prijavo škode

datum: 02.08.2017

kategorija: Sporočilo za javnost

Mestna občina Nova Gorica in občine Ajdovščina, Brda, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba ter Vipava

 

SPOROČILO ZA JAVNOST - Poziv občanom, oškodovancem po pozebi 2017, za prijavo škode

sreda, 2. avgust 2017

 

Na podlagi Navodil za ocenjevanje škode po pozebi 2017 in vnos v aplikacijo Ajda z dne 31. julija 2017, ki ga je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, obveščamo oškodovance, da bodo po pošti prejeli predizpolnjene obrazce, v katere vpišejo zgolj procent škode na posamezni kulturi in ga podpišejo.

Izpolnjene obrazce z dokazili (fotografije, cenilni listi zavarovalnic,…) pošljete ali prinesete osebno v sprejemne pisarne na sedeže občin.

Za območje cele države so priznane škode na naslednjih kulturah: slive in češplje, jabolka I. kakovosti, hruške I. kakovosti, češnje, višnje, marelice, namizne breskve, jagode, kivi, rdeč ribez, maline, gojene borovnice, orehi, kutine, lešnik v lupini, rdeče grozdje za predelavo in belo grozdje za predelavo. Priznane bodo samo škode na kulturah, ki bodo že vpisane v predizpolnjene obrazce za posamezno kmetijsko gospodarstvo.

Prijave škod na originalnih obrazcih, ki jih bo potencialnim oškodovancem poslala Uprava RS za zaščito in reševanje, skupaj s prilogami sprejemamo najkasneje do 23. avgusta 2017.