Na vsebino
Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 7

Vojašnica Janka Premrla Vojka Vipava - Dan odprtih vrat

datum: 07.05.2019

kategorija: Sporočilo za javnost

 

Vojašnica Janka Premrla Vojka Vipava - Dan odprtih vrat

Dne 10. maja 2019 od 9. do 17. ure, bo v vojašnici Janka Premrla Vojka Vipava, potekal Dan odprtih vrat.

Na ta dan si bodo obiskovalci lahko ogledali tehniko, vozila, opremo in oborožitev v uporabi različnih rodov in enot Slovenske vojske in se seznanili z delovanjem Veščinskega centra Slovenske vojske v vojašnic v Vipavi. 

Med najbolj zanimivimi predstavitvami bo zagotovo tank T-84, lahko kolesno oklepno sanitetno vozilo Valuk 4x4, namensko vozilo in oprema za pripadnike enote za specialno podvodno delovanje, izvidniško vozilo Cobra z opremo iz enote za Jedrsko, radiološko, kemično in biološko bojevanje, enota Vojaške policije, Havbica 155mm, vozilo Hummer itd.

Ob 09.00 bo izveden tudi vpis v evidenco Uprave za obrambo Postojna fantov, ki so dopolnili 18 let in bodo kot je že v tradiciji v vsaki vasi v okolici Vipave pripravili in okrasili traktorsko prikolico za t. i. "Visto". Okrašeni traktorji se bodo zbrali na parkirišču pred vojašnico, pričakuje se deset in več in preko 100 fantov in deklet.

Možen bo tudi ogled določenih kapacitet v vojašnici kot so: strelišče za zračno puško, lasersko strelišče NOPTEL, pokrito pištolsko strelišče, spalnice, knjižnico, kapelico Sv. Mihaela itd.

Odprt bo tudi Vojni muzej Soška fronta 1915/17 avtorja in lastnika muzejske zbirke izkopanin iz soške fronte Mitje Močnika.

Vljudno vabljeni!