Zelena priložnost – divje rastline / Tematska pot Slap (Strokovno vodenje po učni poti)

datum: 18.11.2019

kategorija: Sporočilo za javnost

 

las vd prp clld_vodoravno_cmyk-modra OVgrb

   

Zelena priložnost – divje rastline / Tematska pot Slap

 

STROKOVNO VODENJE PO UČNI POTI

Občina Vipava, skupaj s partnerji operacije Zelena priložnost – divje rastline / Tematska pot Slap, ponuja novo izobraževalno-turistično infrastrukturo v Vipavski dolini. To je prva učna pot v Sloveniji o divjih užitnih rastlinah.

Učna pot na Slapu »Med divje« je dolga dobrih 300 m in nas z vaškega trga – Placa – pelje do potoka Dragonc oz. obratno. Na tako kratki poti preseneča bogastvo divjih užitnih rastlin. Več kot 60 smo jih našteli.  Za pomoč pri iskanju v naravi je na treh tablah  predstavljenih 30 tipičnih predstavnikov svojih vrst, na dveh pa so nanizane zanimivosti o Slapu in nekaj splošnih navodil o nabiranju in pripravi divjih užitnih rastlin.

Za vse, ki bi želeli izvedeti o divjih rastlinah še kaj več, pa se je sedaj mogoče po poti sprehoditi z vodičko.

Sandra Subotič je poznavalka Vipavske doline in turistična vodička po celotni Vipavski dolini, Goriških brdih ter Posočju. Z veseljem vam razkaže učno pot na Slapu »Med divje« in divje užitne rastline, ki rastejo ob tej poti. Divje užitne rastline tudi sama nabira, pripravlja in uživa. Z vami bo delila znanje o rastlinah, vam približala naravne, kulturne in zgodovinske lepote Vipavske doline ter vas seznanila z nekdaj skromnimi in revnimi, vendar nič manj okusnimi vipavskimi jedmi, katerih sestavine izvirajo iz divjih rastlin, ki jih najdemo v bližnji okolici. Izlet po učni poti lahko po želji zaključite z degustacijo odličnih vipavskih vin.

Za voden obisk pričakuje vaš klic na telefonski številki 031 58 48 98 ali na e-pošto: sandra@soustvarjanje.si.

 

»Zelena priložnost – divje rastline / Tematska pot Slap«

Partnerji: Občina Vipava – nosilec operacije, Majerija Matej Tomažič s.p., Krajevna skupnost Slap,

Društvo upokojencev Ajdovščina, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina