Na vsebino
Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 1Panorama Občine Vipava 12Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 15

Prepoved uporabe vseh javnih otroških igrišč in zunanjih športnih igrišč

datum: 16.03.2020

kategorija: Koronavirus

 

Prepoved uporabe vseh javnih otroških igrišč in zunanjih športnih igrišč

 

Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite občine Vipava je s sklepom podal nove ukrepe v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa:

  • s 15. marcem se na območju občine Vipava zapre vsa javna otroška igrišča in zunanja športna igrišča (vključno s fitnesi na prostem, work-out parki, skate parki ipd).

Sklep stopi v veljavo takoj.

Občanke in občane ponovno naprošamo, da se držijo vseh navodil pristojnih služb!

 

Ministrstvo za zdravje je že večkrat poudarilo, da se okužba prenaša tudi preko površin in da so eni glavnih prenašalcev do starejših otroci in mlajša populacija.

Igrala na zunanjih površinah so zato ena najbolj izpostavljenih za prenos okužbe, česar se starši še ne zavedajo dovolj dobro, prav tako je nevarnost okužbe tudi ob stiku na športnih igriščih.

Prekinitev aktivnosti se priporoča tudi vsem, ki še vedno izvajajo skupinsko rekreacijo in ne spoštujejo priporočene varnostne razdalje.