Na vsebino
Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 6Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 18Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 9Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 16Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 10Panorama Občine Vipava 17Panorama Občine Vipava 7Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 16

Poziv k doslednemu izvajanju preventivnih ukrepov

datum: 20.03.2020

kategorija: Koronavirus

 

Dosledno izvajajmo preventivne ukrepe!

 

Vsem ljudem svetujemo, da se čim manj dotikajo površin, ki se jih dotika veliko število ljudi in so zaradi tega lahko onesnažene.

Po navodilih NIJZ-ja velja posebno pozornost usmeriti na javne površine, ki se jih pogosto dotikamo, kot so npr. klopi, bankomati, ograje in ročaji ter kljuke pred vhodi v večstanovanjske zgradbe, zunanji ročaji oz. kljuke na vratih javnih ustanov, ročaji tekočih stopnic v podhodih, ograje na klančinah ob stopniščih ipd. 

Posebej previdni moramo biti pri uporabi nakupovalnih košar in vozičkov. Po njihovi uporabi si je vedno potrebno razkužiti roke! 

Vse prebivalce pozivamo k izvajanju preventivnih ukrepov: ne dotikajmo se oči, nosu in ust; redno si umivajmo roke z milom in vodo ali razkužimo; upoštevamo pravila higiene kašlja; v primeru, da zbolimo, ostanimo doma; izogibajmo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni.