Na vsebino
Panorama Občine Vipava 8Panorama Občine Vipava 3Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 13Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 2Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 15Panorama Občine Vipava 5Panorama Občine Vipava 4Panorama Občine Vipava 11Panorama Občine Vipava 14Panorama Občine Vipava 14

turizem

Dobrodošli na Vipavskem!

 

V občini Vipava za spodbujanje in izvajanje turističnih dejavnosti skrbi Turistično informacijski center Vipava (TIC Vipava) v okviru Zavoda za turizem Vipava.


Kontakt in več informacij:

Zavod za turizem Vipava
Glavni trg 1
5271 Vipava
tel: 05 368 70 40
GSM: 051 215 226
e-mail:
spletna stran: www.vipavska-dolina.si / www.izvirna-vipavska.si

 

TIC Vipava
tel.: 05/368 70 41

www.vipavska-dolina.si
www.izvirna-vipavska.si

 

FILM IZVIRNA VIPAVSKA

Zavod za turizem Vipava vabi k ogledu filma Izvirna Vipavska, ki je nastal v okviru projekta MOJ KRAJ JE TURIZMU PRIJAZEN (link).

 

Dežela grozdja in vina ter milega podnebja je pravi kraj za razvoj turizma in tudi v občini Vipava dobršen del svojih dejavnosti namenjamo turizmu. Med mnogimi sprehajalnimi potmi, naravnimi in kulturnimi znamenitostmi bo vsak popotnik našel primeren prostor, da si napolni dušo in telo s svežimi močmi. Del turistične ponudbe so tudi restavracije, gostilne in mnoge turistične kmetije, nekatere ponujajo tudi prenočišča.

 

Zavod za turizem Vipava je neprofitni zavod, ki skrbi za pospeševanje razvoja podjetniških dejavnosti na podeželju in povezovanje turizma z razvojem podeželja.


Osnovne naloge so:

  • izvajanje nacionalnega programa Podeželsko razvojno jedro
  • posredovanje informacij obiskovalcem v turistično informacijskem centru - TIC VIPAVA
  • sodelovanje in strokovna pomoč turističnim ponudnikom na območju Občine Vipava
  • oblikovanje izletov po vipavskem podeželju in trženje destinacije
  • ustvarjanje novih delovnih mest
  • organiziranje različnih usposabljanj in tečajev (lokalni turistični vodnik, kuharski tečaji, jezikovni tečaji)
  • spodbujanje razvoja dopolnilnih dejavnosti na kmetijah (turistične kmetije, izletniške kmetije, kmetije z nastanitvijo)

 

V TIC-u Vipava nudimo informacije o naravni in kulturni dediščini območja, o možnostih namestitve, o raznih dogodkih in prireditvah, o ponudbi domačih in tipičnih izdelkov območja, o ponudbi Vipavske vinske ceste.
Za skupine organiziramo različne izlete.

Obiskovalcem je na voljo internet, nudimo prospekte o ponudbi Vipave in njenega podeželja in ostalih destinacij v Sloveniji.

Trudimo se, da obiskovalci našega informacijskega centra in našega območja na čim lepši način doživijo Vipavsko dolino.


V mesecu juniju 2007 je svoja vrata odprla Vinoteka Vipava, ki se nahaja na Glavnem trgu 1, v samem centru Vipave in sicer v neposredni bližini Turistično informacijskega centra Vipava.

Nastala je v okviru PPS INTERREG IIIA, Slovenija – Italija 2000-2006, Projekt »Land of art and wine«.

Na glavnem vipavskem trgu tik ob Turistično informacijskem centru Vipava se nahaja Vinoteka Vipava, kjer obiskovalci lahko izbirajo med 130 različnimi vini priznanih vipavskih vinarjev.

V ponudbi belih vin imamo zelen, klarnico ter pinelo, ki so vipavske avtohtone sorte ter ostala vina kot so sauvignon, chardonnay, beli pinot, rebula, malvazija ter rumeni muškat.

Med rdečimi vini lahko izbirate med merlotom, cabernet sauvignonom, barbero ter modrim pinot.

V ponudbi Vinoteke Vipava je pester izbor tudi različnih rosejev in belih ter rdečih zvrsti.

Vsa predstavljena vina v Vinoteki Vipava lahko po ugodnih cenah tudi kupite.

Vljudno vabljeni v Vinoteko Vipava.
 

 


lanthieri_novo